Sikeres volt, KÖSZ!

sikeres

Húsvétkor a fiatalok népviseletes ruhákba

öltözve várták a locsolkodó fiúkat

Buják. Sikeresen pályázott az Új Európa Alapítvány KÖSZ! programjához tavaly a Bujákért Alapítvány. Köztudott, hogy ebben olyan magyarországi nonprofit- és egyházi szervezetek, intézmények kapnak anyagi támogatást, akik fogadószervezetként vesznek részt az Iskolai Közösségi Szolgálatban és programot valósítanak meg 9-11. évfolyamos diákok számára. Az alapítvány közhasznú szervezetként dolgozik, jelenlegi működési területe Magyarország, de az elképzelések szerint a jövőben tevékenységét kiterjeszti a régió azon országaira is, ahol a MOL-csoport tagjai jelen vannak.

Idén – ki tudja, már hányadszor – végzett el az Új Európa Alapítvány által támogatott KÖSZ! programhoz kapcsolt munkát a – dr. Tóthné Nagy Brigitta által vezetett – Bujákért Alapítvány.

Tavasszal a tagok népes számban vettek részt a kálváriamentő akcióban, ahol a részvevők kitakarították a környéket, hófehérre meszelték a falakat, de részt vettek a bujáki vár takarításában, szebbé tételében is. Húsvétkor népviseletes ruhába öltözve színesítették az falu hagyományos eseményét. Nem lehetett volna olyan sikeres az idei „Bujáki Vasárnap” elnevezésű, nagy múltú kulturális rendezvény sem, ha az alapítvány nem tudta volna olyan jól összehangolni az ezzel kapcsolatos szervező munkáját, mint ahogyan azt tette. Ezen az eseményen a helyi fiatalok bevállalták a gyermekekkel való közös kézműveskedést, de ők végezték a mostanság oly’ nagy népszerűségnek örvendő arcfestést is.

A KÖSZ! program általi támogatás eredményeképpen Bujákon már hosszú hetek óta munkálkodott öt, 16-18 éves diáklány, akik ezúttal az Esterházy Közösségi Tér épületének a takarításával, a tárgyi örökségek leltárfelvételével, a kertrendezéssel, és a művelődési házban tartott záró esemény levezénylésével foglalkoztak.

A Bujákért Alapítvány a július 22-én lejáró projekt után is abban gondolkodik, hol és miként tudnák a település fejlődését elősegíteni.

Cz. J.

(Forrás: www.nhc24.hu)

Scroll to Top